Найпростіші методи ароматерапії

Існує безліч різних способів проведення сеансів ароматерапії в домашніх умовах. Деякі з них вимагають спеціальних пристроїв, наявності певних навичок, базових олій та інших інгредієнтів.

Прості способи ароматерапії 

Однак поряд зі складними методами використання ефірних олій, існують і більш прості способи, які не потребують регулярних витрат або надмірних зусиль. Завдяки їм навіть дуже зайняті люди зможуть включити ароматерапію у свій повсякденний графік.

Кілька простих способів використання аромамасел

Холодна інгаляція є найпростішим методом ароматерапії з усіх доступних. Для його реалізації вам знадобиться лише пляшечка з маслом для аромаламп або дифузорів чи концентрована ефірна олія. Переконавшись у її наявності, просто:

  • відкрутіть кришечку пляшечки;
  • піднесіть ємність з аромаолією до носа;
  • зробіть кілька повільних та глибоких вдихів.

Подібний метод можна застосовувати не тільки в домашніх умовах, а й у будь-якому іншому місці: у транспорті, офісі тощо.

Маєте проблемну шкіру? У такому випадку вам знадобляться натуральні антисептики – екстракти лаванди та чайного дерева. На відміну від багатьох інших ефірних олій, ці ароматичні речовини можна використовувати в чистому вигляді, не ризикуючи при цьому отримати хімічний опік. Для цього потрібно просто нанести олію на проблемні ділянки шкіри за допомогою ватної палички.

Ще одним варіантом є ароматизація повітря в будинку, квартирі чи будь-якому іншому замкнутому приміщенні. Для цих цілей рекомендується використовувати спеціальні аромадифузори або аромалампи. Якщо ж їх не виявилося у вас під рукою, то можна зробити їм заміну:

  • візьміть широку чашку;
  • налийте в неї гарячу воду;
  • додайте туди кілька крапель ефірної олії.

Ефект буде не настільки гарний, як при використанні дифузора або аромалампи, але для перших кроків у ароматерапії цей спосіб підходить відмінно.

Далі на черзі аромарозчісування! Нанесіть аромаолію на гребінець і скористайтеся ним за прямим призначенням. Після цього ваші локони будуть приемно пахнути протягом наступних 15 хвилин, а можливо і кількох годин. Тривалість ефекту залежить від різновиду ефірної олії та її концентрації.

Важливе зауваження! Пластмасові гребінці дуже погано переносять вплив концентрованих ефірних масел і розведених аромаолій для дифузорів. У зв'язку з цим для такого методу ароматерапії рекомендується використовувати тільки дерев'яні гребінці.

Вирішили провести генеральне прибирання? У цьому випадку просто додайте 8-10 крапель аромаолії в мильну воду. Після цього ваш будинок пахне ароматом чистоти та свіжості.

Щоб усунути запах пилу в шафі, тумбочці або дивані:

  • візьміть шматочок пористого дерева (підійде звичайна винна пробка);
  • нанесіть на неї кілька крапель улюбленої аромаолії;
  • покладіть просочену маслом пробку у вільний куточок.

Крім усього іншого, екстракти лаванди, герані та індійського пачулі допоможуть захистити ваші речі від молі.

Бажаєте надати вашим речам приємного аромату? Для цього просто додайте кілька крапель аромаолії до прального порошку. Також ефірну олію можна нанести на рукава верхнього одягу.

У темний час доби можна скористатися ароматичною свічкою або капнути пару крапель аромамасла на хустку і залишити її на столику або подушці.

Вернуться к списку
Мы обрабатываем персональные данные (cookies, IP-адрес, местоположение), чтобы вам было удобнее пользоваться сайтом. Продолжая пользоваться сайтом, вы соглашаетесь на обработку персональных данных. Если вы не согласны - то вам следует покинуть сайт. В таком случае свяжитесь с нами любым удобным способом (телефон, email), мы поможем найти решение.
Подтверждаю
Добавлено в корзину
Scents.com.ua г. Харьков, ул. Отакара Яроша, д. 9А, оф. 33 +38 (099) 632-32-72 +38 (068) 541-42-77 [email protected]